Fractievoorzitter Arie Epskamp van de Seniorenpartij Alkmaar (SPA) begrijpt niet waarom de één na de andere commissievergadering wordt afgeblazen. Epskamp benadrukt dat de annuleringen hem behoorlijk ergeren en dat er op lijkt dat tijdens de wèl geplande vergaderingen maar weinig te bespreken valt. Commissievergaderingen zijn voor raadsleden een belangrijk middel om goed geïnformeerd te kunnen stemmen tijdens de raadsvergaderingen.

De Seniorenpartij vraagt zich dan ook af waarom er 'bestuurlijk' zo weinig te bespreken is. "Vindt u ook niet dat voor een gemeente van de omvang van Alkmaar het wel een hele schrille bestuurlijke oogst betreft?", zo is in de brief te lezen. Om vervolgens te melden: "Een college van B&W, bestaande uit een burgemeester en zeven wethouders moet toch in staat worden geacht de reguliere collegevergaderingen te laten doorgaan." Daarmee verwijst Epskamp naar het afgelopen zomerreces, waarbij het gebruikelijk is dat wanneer wethouders op vakantie gaan, een collega de verantwoordelijkheden waarneemt zodat de collegevergaderingen kunnen doorgaan en het 'besturen van de stad niet tot stilstand komt'. Omdat er ogenschijnlijk niets te bespreken valt vraagt de Seniorenpartij zich nu af of er de afgelopen weken wel vergaderd en bestuurd is.

De Seniorenpartij houd het college strak in de gaten en heeft eerder ook al vragen gesteld over het overschrijden van de beantwoordingstermijn van raadvragen. Daarop reageerde het college met de verklaring dat het een uitzonderlijke situatie betrof.

Tijdens de commissievergaderingen vaardigt iedere partij minimaal één fractie- of commissielid af die daarna de rest van de fractie informeert over een onderwerp. De fracties kunnen gedurende de vergadering vragen stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders over bijvoorbeeld voorstellen die het college doet. Commissievergaderingen zijn ingedeeld in categorieën als 'Ruimte' voor bijvoorbeeld bouwplannen of 'Sociaal' voor bijvoorbeeld regelingen ter ondersteuning van inwoners. Het zijn 'opinierende' vergaderingen waarin geen officiële beslissingen worden genomen, daar is de gemeenteraadsvergadering voor.

Pin It
Bekeken: 2106x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/