Woensdagmiddag heeft van Maarten Lankhorst, het voormalig commissielid van de Alkmaarse ChristenUnie dat de afgelopen dagen in het middelpunt van de belangstelling stond, een verklaring verstuurd. Lankhorst heeft enige tijd geleden zijn ontslagbrief naar alle Alkmaarse raadsleden gestuurd, waarna het Noordhollands Dagblad contact met hem opnam. Het gevolg was een artikel waarin een onthutsend beeld werd geschetst van de verhoudingen binnen de Alkmaarse politiek, met beschuldigingen van racisme als kers op de taart.

Lankhorst bestrijdt nu dat hij dat zo heeft gezegd: "Op een of andere manier zijn daar de uitspraken uit gekomen dat de heren Kloos, van der Rhee en Hoekzema racisten zouden zijn. Ik heb dat nooit gezegd, nooit bedoelen te zeggen of impliceren en ik heb persoonlijk ook absoluut niet die mening." Verder laat hij weten het interview te zijn ingegaan met goede intenties: "Mijn ontslag uit de Raad was deels bedoeld als 'wake-up call' aan de Raad om de stellingen te verlaten en weer met elkaar in open gesprek te komen."

Het krantenartikel, met de opmerkingen die Lankhorst dus ontkent te hebben gemaakt,  leidde juist tot een nog verdere verscherping van de toch al slechte verhoudingen binnen de raad en tot een extra raadsvergadering hierover die bijna uit de hand liep. Dat Lankhorst nu de beschuldigingen van racisme aan het adres van fractievoorzitters John van der Rhee (VVD) en Victor Kloos (OPA) en raadslid Jan Hoekzema publiekelijk ontkent werpt een vreemd licht op het krantenartikel. De coalitiepartijen schaarden zich daarin namelijk nogal makkelijk achter het beeld dat de krant hen schetste. Een beeld dat dus, zo lijkt het nu, niet klopt. Natuurlijk zijn de verhoudingen daadwerkelijk slecht en is er zeker het één en ander voorgevallen. Maar de gretigheid waarmee de drie oppositiepartijen VVD, OPA en Seniorenpartij Alkmaar door de mangel werden gehaald was minstens zo tekenend.

De opmerking die maandagavond door Kloos werd gemaakt over 'karaktermoord' lijkt opeens ook veel dichterbij, net als de reactie van Van der Rhee over het 'klakkeloos overnemen van beschuldigingen'. Daar kan lollig woordgebruik over een 'intimidatiedouche' niets meer aan veranderen. Ook over de opmerkingen die Van der Rhee twee keer(!) tegen de krant maakte over de gesteldheid van Lankhorst (die PTSS opliep in Afghanistan) en de zelfbescherming die hij eigenlijk verdient, had misschien iets meer aandacht moeten krijgen. In plaats van slechts een "En hup, daar ging de hele trukendoos open."

Want wie hier natuurlijk vooral slachtoffer van lijkt te zijn geworden is Maarten Lankhorst, die met alle goede intenties iets heeft willen aankaarten, waarna zijn boodschap werd gekaapt en die, naast zijn traumatische ervaringen als militair in Afghanistan, er nu opnieuw een sterk negatieve ervaring bij heeft. Als dank voor zijn inzet en openheid.
Pin It
Bekeken: 3913x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/