Oud-commissielid Maarten Lankhorst van de Alkmaarse ChristenUnie heeft in een brief aan het college en de gemeenteraad zijn excuses aangeboden voor zijn uitlatingen die de afgelopen weken een beerput leek open te trekken in de Alkmaarse politiek. De excuses komen na een gesprek met burgemeester Anja Schouten en de griffier en nadat hij het debat over de onderlinge omgangsvormen had teruggezien.

De door een militaire uitzending naar Afghanistan aan PTSS lijdende Lankhorst liet via de Alkmaarsche Courant weten dat hij niet langer politiek actief kon blijven. Als reden gaf hij de 'harde' omgangsvormen in de Alkmaarse gemeenteraad waar hij emotioneel niet mee om kon gaan. Daarbij wees hij vooral naar raadsleden Victor Kloos en Jan Hoekzema van OPA en John van der Rhee van de VVD. De omgang met het van oorsprong Turkse raadslid Kivilcim Pinar betitelde hij zelfs als racistisch, en bij dat verwijt richtte hij zijn pijlen ook op de Senioren Partij Alkmaar.

Voor fractievoorzitter Van der Rhee waren de publieke beschuldigingen reden om een extra raadsvergadering aan te vragen om dit in het openbaar te bespreken. Hoekzema kondigde meteen aan aangifte te gaan doen. Lankhorst zag hoe dit debat maandagavond flink ontspoorde, en hij voelt zich verantwoordelijk voor wat het artikel teweeg heeft gebracht.

"Alhoewel ik de inhoud van het interview niet in deze excuses zal meenemen, maar wel met betrokkenen zelf en rechtstreeks zal trachten te bespreken, bied ik mijn welgemeende en nederige excuses aan voor de manier waarop dit proces is verlopen. Ik heb nooit voorzien, noch de intentie gehad, dat het zou leiden tot een dergelijke commotie", schrijft Lankhorst in zijn excuusbrief. "Alhoewel ik positieve punten zie in het debat van gisteren (maandag, red.) en ook zeker van mening ben dat de vertrouwensband niet uitsluitend door mijn handelen is beschadigd, trek ik mij mijn rol in de gebeurtenissen zeer aan.

Lankhorst zegt te hopen dat dat de excuses voor de gang van zaken een deel van het vertrouwen kunnen herstellen. Hij hecht er verder aan te zeggen dat de uitspraken in de krant geheel en al zijn persoonlijke mening vertolken "en pertinent niet de lijn van de ChristenUnie Alkmaar en/ of haar fractie. De fouten hierin zijn alleen en uitsluitend mij aan te rekenen".

Volgens Lankhorst is zijn brief geen poging om hiermee een eventuele aangifte tegen smaad en laster, die door enkele beledigde raadsleden was aangekondigd, te voorkomen. Hij kondigt aan dat hij zich helemaal wil terugtrekken van social media en geen contact meer te willen met journalisten. Ook van de politiek zal hij zich voortaan verre houden: "Het is mij enorm duidelijk dat de politiek niet mijn speelveld is".
Pin It
Bekeken: 2380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/