De omleidingen rond de Vlielandbrug zijn na zes weken voorbij. Volgens planning is de brug over het Noordhollandsch Kanaal tussen de Oude Kanaaldijk en de Helderseweg vrijdagmiddag weer open gesteld voor (brom)fietsers en voetgangers.

De brug was toe aan groot onderhoud. In de brugkelder moesten twee hydraulische cilinders en een deel van de installatie worden vervangen. Dat is aangegrepen om een zwaardere motor te plaatsen, die bijna 50% krachtiger is. Daarnaast is de brug energiezuiniger gemaakt. De Vlielandbrug gebruikt veel energie omdat het een ongebalanceerde brug is zonder contragewicht. Om energie te besparen is in de kelder een hydraulische accumulator geïnstalleerd. Deze levert bij het openen van de brug extra energie. Bij het sluiten van de brug bouwt er een druk op in de accumulator van 130 bar, die vervolgens weer wordt ingezet bij het openen van de brug.

De afgelopen weken is ook de slijtlaag op de brug vernieuwd, waardoor de brug weer veiliger is voor fietsers en voetgangers. De hekken werden vrijdagmiddag verwijderd. Tot dusverre zijn nog geen storingen gemeld.
Pin It
Bekeken: 2201x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/