Zaterdag en zondag wordt de zesde editie van de Schermer Kunstroute gehouden. Bij elkaar 74 kunstenaars van allerlei pluimage exposeren op 23 verschillende locaties hun werk die zijn verbonden door twee routes. De noordelijke route van 15 kilometer gaat onder andere via Schermerhorn, Ursem, Oterleek en Stompetoren. De zuidelijke route van 25 kilometer voert door Schermerhorn langs Grootschermer, Driehuizen, Zuidschermer en Stompetoren.

Onder de vele kunstenaars bevinden zich onder andere hobbyschilder Jan Waller (83) uit Oterleek, keramiste Cock Witte uit Ursem, Harry Agema uit Bergen en Nic Jonk met zijn eigen museum en beeldentuin in Grootschermer. Waller is alweer 20 jaar hobbyschilder.  Hij maakt graag figuratieve schilderijen van landschappen, zeegezichten, bootjes, stadsgezichten en soms een uitschieter in een andere richting. Witte maakt handgevormde objecten, vaak Raku gestookt. De natuur en natuurvolkeren, zoals de 'Native Americans', zijn vaak inspiratiebronnen. De veelzijdige Agema maakt veelal handgevormd porselein.

De Schermer Kunstroute is op beide dagen open van 11:00 tot 17:00 uur. Meer informatie is te vinden op cultuurplatformschermer.nl en de Facebookpagina van het platform.
Pin It
Bekeken: 1867x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/