Tegels vormen de basis van je toiletruimte. Het kan dan ook een flinke uitdaging zijn om de juiste tegel te kiezen. Om het wat makkelijker te maken lees je in dit artikel alles over waar je op moet letten wanneer je nieuwe tegels voor je toiletruimte uitkiest. Daarnaast lees je hoe je het toilet groter laat lijken en ontdek je verschillende mooie stijlen voor het toilet.

Hier moet je op letten bij het uitkiezen van een nieuwe tegel
Voor je aan de slag gaat met het kiezen van een nieuwe tegel, bepaal je eerst je budget. Je budget is tenslotte bepalend voor hoe je toilet er uiteindelijk uit komt te zien. Bepaal vervolgens welke oppervlakte er precies betegeld moet worden en welk materiaal je graag wil. Zo kun je kiezen voor beton, marmer of hardsteen. Vind je deze materialen mooi, maar vallen ze buiten je budget? Kies dan voor keramische marmerlook of betonlook tegels. Deze tegels zijn een stuk voordeliger terwijl ze er hetzelfde uitzien!

Laat je toilet groter lijken met grote tegels
Toiletruimtes zijn over het algemeen klein. Het wordt niet voor niets het kleinste kamertje genoemd. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor lichte kleuren in het toilet. Kies daarnaast voor dezelfde wand- als vloertegel voor een ruimtelijk geheel. Hierdoor lijkt de ruimte optisch ruimer. Uiteraard kun je prima kiezen voor een donker toilet. De ruimte zal hierdoor echter altijd kleiner lijken.

Kies in beide gevallen voor extra grote XL tegels. Grote tegels laten de ruimte net als lichte kleuren namelijk groter lijken dan hij daadwerkelijk is. De afmetingen van XL tegels beginnen over het algemeen vanaf 120 bij 120 centimeter.

De mooiste stijlen voor in je toilet
Je kunt kiezen uit talloze verschillende stijlen voor in het kleinste kamertje. Ga je je badkamer verbouwen en kies je voor een Scandinavische stijl, industriële stijl of retro stijl? Kies dan voor dezelfde stijl in je toilet. Zo vormen de ruimtes in je woning een mooi geheel en kun je al het sanitair en alle tegels in een keer bestellen. Zo bespaar je kosten, tijd en werk!

Wil je juist iets anders in je toilet of ga je alleen je toilet verbouwen of renoveren? De Japandi stijl is ruimtelijk en warm tegelijk. Daarnaast wordt er wordt vaak gebruikgemaakt van lichte vloertegels en wandtegels. Een ideale stijl voor het toilet, dus!
Pin It