Een 30-jarige vrouw heeft maandagochtend flinke angsten uitgestaan op de A9. Een andere automobilist heeft haar auto twee keer hard geramd tegen de achterkant en drie keer aangetikt. Daarna bleven ze hinderlijk voor haar rijden, meldt de politie. Uiteindelijk kwam ze van de mannen af door haar auto stil te zetten. De politie zoekt getuigen en dashcambeelden.

Rond 8:45 uur reed de vrouw op de snelweg vanuit de richting Alkmaar ter hoogte van Velsen en Spaarnwoude, toen zij in de achteruitkijkspiegel een grote zwarte stationwagen zag met daarin drie mannen tussen de twintig en dertig. De bestuurder had kort, donker haar en droeg een zonnebril. Beide auto's gingen zo'n honderd kilometer per uur op de middelste rijstrook. Uit het niets besloot de man hard op het gas te trappen en de auto van de vrouw twee keer hard te raken. Daarna tikte hij de auto nog drie keer aan voordat hij besloot om de vrouw in te halen en vervelend voor haar te blijven rijden.

Om van de mannen af te komen is de vrouw in een vluchthaven van de A9 bij de brug over Zijkanaal C gestopt. Vanaf daar heeft zij de politie gebeld. Die doet nu onderzoek naar de verkeersagressie en roept de hulp in van het publiek.
Pin It