Het Alkmaarse atletiekteam heeft afgelopen weekend goed gepresteerd tijdens de International Children's Games in de Engelse plaats Coventry. Tijdens de internationale stedenwedstijd voor jeugd van 12 t/m 16 jaar veroverde het tienkoppige team goud, twee keer zilver en een bronzen plak.

Het goudhaantje was Emma Le Blansch. Zij won met overmacht het kogelstoten dankzij een mooi persoonlijk record van 12,26m. Tim Posthuma de Boer scoorde zilver bij het verspringen en brons bij het hoogspringen, eveneens met persoonlijke records. Zijn beste vertesprong was 5,99m en hij verraste met 1,78m. Het meiden 4x100m estafetteteam, bestaande uit Femke Hidding, Sarah van Excel en de tweelingzusjes Wendy en Amy Tijmstra, voegden daar nog een zilveren plak aan toe. En passant verbeterden ze de Hylas-clubrecords voor meiden onder 18 én onder 20 jaar naar 50,95s.

Tijdens de ICG komt jeugd uit steden over de hele wereld tegen elkaar uit in de sporten atletiek, zwemmen, voetbal, klimmen, tafeltennis, 3x3 basketbal en tennis. Maar de ICG is veel meer dan alleen sport. Het gaat ook om de ervaringen en ontmoetingen, en er is voor de deelnemers een programma met excursies en activiteiten, en natuurlijk zijn er de openings- en sluitingsceremonie.
Pin It