De 59e editie van de Gondelvaart Koedijk is in aantocht. Volgende week zaterdag trekken 14 versierde schuiten over het kanaal. Het dorp heeft na twee jaar corona-afwezigheid wel weer zin in een gezamenlijk feestje. Met de nadruk op 'samen', stelt een van de organisatoren. "Met elkaar het dorp versieren, met elkaar een boot maken."

De bouwploeg van Martijn Slikker legt deze week nog de laatste hand aan de decorstukken voor hun gondel. "Wij maken André van Duin", legt het jongste teamlid Sjors uit terwijl hij een bloemkool nog een lik verf geeft. Ze eren dit jaar Van Duin omdat hij 75 jaar werd.

De Koedijkers hebben het feest - dat een paar duizend bezoekers trekt - gemist, zeker ook omdat het het dorp zo verbroedert en samenbrengt. "Ondanks dat we iets neerzetten voor 'maar' tweeënhalf uur, je doet het samen", stelt Gondelvaart-bestuurslid Anja Bijpost tegenover mediapartner NH Nieuws.

De Gondelvaart Koedijk is sinds 2018 officieel immaterieel erfgoed. In 1963 begon de traditie die dit jaar dus voor de 59e keer georganiseerd wordt. "We hebben tijdens corona wel doorgeteld", licht Bijpost toe. "Toen ging het natuurlijk niet door, maar hebben er wel degelijk een paar ludieke gondels gevaren. Volgend jaar dus de zestigste, dat wordt groot feest."

Het dorpsfeest begint aanstaande donderdag al en wordt zondagavond afgesloten. De Gondelvaart, een carnaval op het water, is zaterdag het hoogtepunt. Vanaf 21:00 uur trekken de versierde schuiten van noord naar zuid over het Noordhollandsch Kanaal langs Koedijk. De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten zal het startschot geven.
Pin It
Bekeken: 3258x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/