Zaterdag 20 augustus start bij de Hortus Alkmaar een Kunstweek. Alles staat dan in het teken van de kunst in brede zin. Gígja Reynisdóttir exposeert in het Kascafé haar mysterieuze werk. Zij gebruikt bladeren als canvas en dat geeft een verrassend effect. Er is een acht meter lang schilderij van schildercursisten van Artiance te bewonderen, geïnspireerd op het werk van Monet. In de tuin staan beelden van cursisten van Artiance, die zijn gebaseerd op het thema natuur.

Peter van den Berg geeft op zondag 21 augustus om 15:00 uur een lezing over De Egmondse School. Om 16:30 uur treedt de jazzformatie YessFriends op in de tuin. Een openluchtuitvoering op marimba’s van het beroemde concert Canto Ostinato van Simeon ten Holt vindt plaats op zondag 28 augustus om 15:00 uur. Peter Elbertse en Esther Doornink zijn de musici. De concerten vinden plaats in een tent in de tuin.

De expositie beeld&tuin is nog te bezoeken tot en met eind oktober. Het is een tentoonstelling van stoere, soms zelfs monumentale beelden van tien professionele kunstenaars in de tuin van Hortus Alkmaar. Deze tentoonstelling is een samenwerking met KunstenaarsCentrumBergen (KCB).

Iedere maand is er een expositie van schilderijen in het Kascafé van Hortus Alkmaar, vaak met een link naar de natuur of naar landschappen. Voor de kinderen is er in de Kunstweek een speurtocht door de tuin.

Meer informatie en kaarten voor de concerten op hortusalkmaar.nl.
Pin It