Op zoek gaan naar je familiegeschiedenis of oude handschriften leren lezen. In september gaat een nieuwe reeks cursussen van start in het Regionaal Archief in Alkmaar. De cursussen in het archief van de regio's Groot Alkmaar en Kop van Noord-Holland zijn er voor iedereen die onderzoek in een archief wil leren doen.

De cursus โ€˜Voorouders gezocht!โ€™ is bedoeld voor mensen die hun familiegeschiedenis willen uitzoeken, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Tijdens de cursus leren deelnemers in vijf lessen stap voor stap stamboomonderzoek te doen en gaan ze aan de slag met hun eigen familiegeschiedenis. De eerste bijeenkomst is op vrijdagmiddag 9 september.

Het lezen van oude handschriften kan lastig zijn, daarom houdt het archief de cursus 'Lezen van oud schrift' voor gevorderden. Niet alleen is er bij deze cursus aandacht voor het lezen van teksten, maar ook voor een beter begrip van historische documenten. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten op de vrijdagmiddag en start op 2 september.

Daarnaast zijn er ook dit najaar twee gratis middagen โ€˜Introductie in de wereld van archievenโ€™. Bij deze middagen maak je kennis met het archief en hoe je kan zoeken in akten. De introductiemiddagen zijn op woensdagmiddag 5 oktober en 7 december.

Meer informatie over de cursussen en eventuele kosten is te vinden op de website van Regionaal Archief Alkmaar. Vooraf aanmelden voor een cursus is noodzakelijk en kan door te bellen naar 072 - 85 08 200 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2907x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/