Maandag 15 augustus schuift de afsluiting van de N243 op. De provinciale weg is daarna tot en met december gesloten vanaf de oostzijde van de Rustenburgerweg bij Schermerhorn tot de rotonde op de Middenweg in de Beemster.

In opdracht van de provincie doet aannemer Boskalis groot onderhoud en aanpassingen aan dit deel van de N243, zoals het vernieuwen van de weg en het naastgelegen fietspad, en van de aansluitingen op de bestaande wegen. Onder andere worden fietsbruggen geplaatst en rotondes bij de Molendijk en Westdijk.

Voor de veiligheid van de weggebruikers én werknemers is het wegdeel waar gewerkt wordt afgesloten. Alleen bestemmingsverkeer, hulpdiensten en buslijn 129 hebben toegang. Auto- en fietsverkeer wordt omgeleid via de N242 en de N194. Bovendien zal verkeer dat bij de Oosternotweg en Westdijk de N243 wil steken een alternatieve route moeten vinden. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Vrouwenweg, Oosthuizerweg, Westeinde en Oosteinde.

De werkzaamheden aan de N243 zijn opgedeeld in drie deeltrajecten. Dit is het eerste deeltraject waar Boskalis aan werkt. Aannemer BAM Infra doet andere werkzaamheden voor het project.

Op infoN243.nl staat telkens een bijgewerkt overzicht van werkzaamheden en omleidingen. Meer info over het project via Leontien Benders, omgevingsmanager van Boskalis (06-57436913 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en via de gratis Boskalis Projecten-app. Vragen voor de provincie kunnen worden gericht aan  het Servicepunt via 0800-0200600 (gratis) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It