Het  leegstaande kantoorcomplex achter het NS-station in Alkmaar wordt geschikt gemaakt voor de komst van zo'n 300 gevluchte Oekraïners. En de bewoners van de Bergerhof vinden dat, volgens een brief van de wijkvereniging, prima. Ook meldt de brief aan het Alkmaarse college dat het ze niet uitmaakt of het gaat om Oekraïners of andere vluchtelingen. Maar er zijn wel vragen.

De eerste vraag die de wijkvereniging graag beantwoord zou zien gaat over wie de verantwoordelijkheid draagt voor het beheer van het pand. De tweede en derde vraag sluiten daar op aan: "Hoe zorgt u ervoor dat er voldoende vrijwilligers zijn voor de vluchtelingen en hoe betrekt u onze bewoners hier zo goed mogelijk bij?" Daarbij wordt opgemerkt dat een brief aan de bewoners "niet voldoende" is. Ook wil de wijkvereniging graag van het college horen hoe het mede-gebruik door de vluchtelingen van de voorzieningen in de wijk georganiseerd gaat worden. "Het gaat dan o.a. om scholen, zorg, winkels, buurthuizen, JOL Bergerhof en park De Oude Kwekerij", zo is te lezen.

Maar naast bovenstaande vragen wordt ook gevraagd naar de gevolgen voor de toekomst van de wijk. Het nu leegstaande kantoorcomplex aan de Wognumsebuurt 10 zou, inclusief omvangrijk parkeerdek, worden gesloopt om ruimte te maken voor een "woonvoorziening met groen". Gezien de huidige ontwikkelingen rond stikstof, het tekort aan menskracht en de almaar stijgende prijzen vraagt de wijkvereniging zich af of die plannen nog wel haalbaar zien en of het wellicht beter is om "het pand in te zetten voor reguliere bewoning door starters, alleenstaanden, gepensioneerden, enzovoorts."

De andere wijkverenigingen hebben nog niet op de plannen gereageerd. In de brief, die ook aan hen is gericht,  wordt gevraagd ook het eigen standpunt kenbaar te maken aan het college en de wijkvereniging Bergerhof.
Pin It
Bekeken: 2561x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/