Voor Lotte (39) is de Alkmaarderhout een speciale plek: ze deed haar eerste stappen, na jaren te hebben gedacht nooit meer te kunnen lopen door een bindweefselaandoening. Met in haar achterhoofd de jeugddroom de marathon in Londen ooit te rennen revalideerde ze tóch en nu gaat ze het doen, voor haar vader met Alzheimer.

De 88-jarige jarige Grahame en Lotte (36) liggen constant in een deuk met elkaar. Aan één woord hebben ze genoeg. "Mijn advies voor de marathon? Don't do it!" - pa komt oorspronkelijk uit Australië en woonde lange tijd in Engeland. Daar ontmoette hij zijn vrouw en samen verhuisden ze naar Nederland, waar Lotte werd geboren. Maar zo kwam het dus dat vader en dochter vroeger elk jaar op TV keken naar de grote marathon van wereldstad Londen en fantaseerden om 'm ooit samen te lopen.

"Mijn vader is erg sportief en hardlopen is ook in mijn leven heel erg belangrijk", vertelt Lotte aan mediapartner NH Nieuws. En dat laatste komt met name door de tegenslag waarmee ze in 2013 te maken kreeg. "Ineens verloor ik de spanning in mijn spieren door een bindweefselaandoening. Ik belandde in een rolstoel." Als door een wonder revalideerde ze stapje voor stapje en kon ze in 2018 de vijf kilometer van de Alkmaarse City Run uitlopen. "Dat was een groot feest. En al die tijd zat de marathon in mijn hoofd."

Lotte hoopt door geld op te halen dat er beter onderzoek kan worden gedaan naar de vroegere stadia van Alzheimer. "Er blijken al dingen te gebeuren in de hersenen waardoor je dementie eerder kan ontdekken. Omdat het zo'n rotziekte is - je verliest het contact met jezelf en de omgeving - hoop ik dat het bij anderen uiteindelijk eerder kan worden ontdekt." Vader en dochter wonen beiden in de Stationsbuurt in Alkmaar. Daar pikt Lotte pa elke week op voor een bezoekje aan de fysio. "Mijn vader en ik lijken op elkaar en genieten nog van alle mooie momenten samen."

De marathon van Londen is op zondag 2 oktober. Wil je Lotte steunen met haar inzameling voor Alzheimer? Dit is haar pagina.
Pin It
Bekeken: 2460x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/