Wie woensdagavond De Avondetappe volgde weet het al: de uitzending vond plaats vanaf de Munikkenweg in Alkmaar. Een gepaste locatie, want de Tour de France ging die dag over de kasseien tussen Binche en Longwy op de grens van België en Frankrijk. De gemeente is in zijn nopjes over de locatiekeuze van de programmamakers: "De uitzending sluit goed aan bij de ambitie van de gemeente om fietsstad te worden."

De gesprekstafel stond letterlijk op de kasseien, bijna aan de achtertuin Laurens ten Dam. Hij kon zo aanschuiven. De andere gasten waarmee Dione de Graaff terugblikte op de Tour-etappe waren Tom Dumoulin, Thomas Dekker en Niki Terpstra. Vorig jaar vond er ook al een uitzending vanuit Alkmaar plaats, toen met het Waagplein als decor. De Munikkenweg die tijdens het EK Wielrennen in 2019 werd bereden was een passende keuze voor de uitzending van woensdag.

De ambitie om een echte fietsstad te worden is onderdeel van 'Alkmaar Fietst'. Doel van dit langlopende programma is zoveel mogelijk mensen te laten fietsen. Veilig en met plezier, ook op wat hogere leeftijd. Onderdelen zijn onder andere de aanpak van onveilige kruispunten, het stimuleren van fietsgebruik en uitbreiding van het fietsnetwerk en de hoeveelheid stallingen. (foto: JJfotografie)
Pin It
Bekeken: 6674x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/