Woensdag waren vanaf rond 12:00 uur rookpluimen te zien in de omgeving van Schermerhorn, in de Beemster en West-Friesland. Boeren hadden hooibalen in brand gestoken om hun solidariteit te tonen met de 16-jarige Jouke, die dinsdagavond door politieagenten werd beschoten terwijl hij in een trekker reed. De brandweer heeft de brandjes geblust.

Jouke stond met zijn trekker in een proteststoet bij een afrit van de A37 bij Heerenveen. Op een video van een omstander is te zien hoe hij over een middenheuvel de blokkade van de politie omzeilt. Twee agenten trekken hun vuurwapen en richten op de trekker. Volgens de agenten zou Jouke op hen af zijn gereden. In de video is te zien dat hij rechtsaf de andere weghelft op stuurt. Zou hij zijn draai vervolgd hebben, zou hij inderdaad richting de agenten gereden zijn, maar dat doet Jouke niet. Bovendien klinken er twee schoten, pas terwijl hij langs de agenten heen rijdt. Eén kogel raakte de middenstijl van de cabine.

De 16-jarige Jouke en nog twee andere boeren zijn aangehouden en ingesloten. De politie start volgens standaard procedure een onderzoek rond het schieten van de agent of agenten. (foto: GLOCALmedia)
Pin It
Bekeken: 3674x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/