Nicole Mulder wordt namens GroenLinks de wethouder in het nieuwe gemeentebestuur van Alkmaar. Daarmee heeft het nieuwe college toch één vrouw in de gelederen, net als het vorige college.  Zij is de komende vier jaar onder andere verantwoordelijk voor de financiën van Alkmaar en was eerder fractievoorzitter in Haarlemmermeer en wethouder in Heemstede. Een van haar nevenfuncties is commissaris bij erfgoedontwikkelaar BOEi, die betrokken is bij de herontwikkeling van de Ringersfabriek en het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef.

Oud-Tweede-Kamerlid Joël Voordewind treedt toe tot het college namens de ChristenUnie. Zij voegen zich bij de namen die al eerder bekend werden: Ad Jongenelen namens BAS, Gijsbert van Iterson Scholten namens de PVDA, Robert te Beest uit het CDA, John Hagens voor Leefbaar Alkmaar en Jakob Wedemeijer uit de gelederen van de SP. Jakob Wedemeijer (52) was raadslid in Heerhugowaard en is landelijk bekend geworden als wethouder van Amsterdam en Eindhoven en dagelijks bestuurder van het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost. Ad Jongenelen was fractievoorzitter in Heerhugowaard voor Burgerbelang en was tot de fusie met Heerhugowaard wethouder in de gemeente Langedijk. Gijsbert van Iterson Scholten, Robert te Beest en John Hagens zijn plaatselijk al bekend van de lokale politiek in Alkmaar.

De nieuwe coalitie wil verder investeren in de gemeente Alkmaar, zo valt te lezen in het nieuwe coalitieakkoord. Zo wordt er geïnvesteerd in cultuur, sport en de openbare ruimte in de buitenwijken. Voor een beter milieu sluiten de partijen aan bij het schone lucht akkoord en is er ruime aandacht voor klimaat, duurzaamheid en groen.

Volkshuisvesting vinden de samenwerkende politieke partijen een belangrijk onderwerp. In de komende vier jaar moet de woningbouw worden opgestuwd om zo meer aanbod te krijgen voor starters, jongeren, alleenstaanden, gezinnen, ouderen en andere kwetsbare groepen.

Het armoedebeleid wordt geïntensiveerd en toegankelijk gemaakt voor een bredere groep. De zeven partijen willen dat werken zo loont en de armoedeval wordt verkleind. Voor opgroeiende jeugd en kinderen in kwetsbare posities die hulp en aandacht nodig hebben, moet er volgens het akkoord ondersteuning zijn. "We laten zien dat er in Alkmaar plek is voor iedereen en er naar iedereen wordt omgezien", zo stellen de partijen. In de kernen buiten de stad Alkmaar willen de partijen zorgen voor leefbaarheid, veiligheid en behoud van voorzieningen.

Ten slotte beloven de partijen ruimte te bieden aan alle ondernemers en zorg te dragen voor 'een gezonde financiële huishouding'. 'Blijvend lage lasten voor onze inwoners' is een laatste belofte waar de inwoners deze coalitie aan mogen herinneren.

De samenwerkende partijen dragen ieder een wethouder voor, maar die gaan de taken waarschijnlijk allemaal als parttimers uitvoeren.

Het nieuwe coalitieakkoord van de zeven partijen uit de Alkmaarse gemeenteraad is hier te lezen.

 
Pin It
Bekeken: 6565x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/