Het openbaar ministerie vindt dat drie verdachten verantwoordelijk zijn voor het oplichten van kopers via Marktplaats en Facebook. Het gaat om een destijds 17-jarige Alkmaarse en een nu 28-jarige man uit Enkhuizen en 26-jarige man uit Dordrecht. De zaak van de Alkmaarse werd achter gesloten deuren behandeld, omdat ze destijds nog minderjarig was. Tegen de andere twee verdachten eiste de officier van justitie een veroordeling zonder het opleggen van straf.

Zes mensen die sportschoenen van Nike of dure mobiele telefoons bestelden en betaalden, kregen in het voorjaar van 2017 geen spullen geleverd. Volgens de officier van justitie waren de verdachten goed geweest in het vertrouwen wekken bij de klanten. Ze deden dit door veel informatie te geven over de spullen en twee termijnen voor te stellen voor de betalingen. Vier gedupeerden hebben zich gemeld voor een schadevergoeding. Zij claimen in totaal 950 euro aan schade.

Het openbaar ministerie vindt dat de drie verdachten verantwoordelijk zijn voor het oplichten van de kopers. Volgens de officier had de zwakbegaafde vrouw uit Dordrecht de touwtjes in handen bij de internetoplichting. De andere twee zouden daar volop aan meegewerkt hebben. De rechtbank doet 14 juli uitspraak.
Pin It