Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is begonnen met de zoektocht naar een nieuwe dijkgraaf. Er is een vertrouwenscommissie met negen leden opgesteld uit het algemeen bestuur, die waarschijnlijk deze maand met een profielschets naar buiten zal komen.

Dijkgraaf Luc Kohsiek maakte een aantal weken geleden bekend dat hij per 1 januari 2023 zal stoppen. Hij vindt dat het na veertien jaar tijd is om te kiezen voor zijn gezin en gezondheid. "Dit werk vraagt het nodige van mij. Ik wil genieten van mijn kinderen en kleinkinderen en prioriteit geven aan mijn gezondheid. Dat gaat niet meer samen met de werkzaamheden die ik als dijkgraaf heb."

Het Hoogheemraadschap heeft haast bij het vinden van een opvolger van Kohsiek, omdat er 15 maart 2023 waterschapsverkiezingen zijn. De nieuwe dijkgraaf zou liefst voor die tijd al moeten zijn benoemd. Anders moet er een interim dijkgraaf worden aangetrokken of zal vanuit het dagelijks bestuur een loco-dijkgraaf naar voren worden geschoven.

Volgens de planning wordt de vacature in augustus opengesteld en volgt er een selectieprocedure in september en oktober. Het algemeen bestuur zal een aanbeveling doen aan de provincie, die daarmee naar het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat stapt. Daarna moet de zogeheten kroonprocedure worden doorlopen en wordt de kandidaat uitgebreid gescreend.
Pin It
Bekeken: 2506x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/