De veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft vanuit het kabinet de opdracht gekregen om crisisopvang voor 225 asielzoekers te regelen. Haast is wel geboden aangezien 1 juli als deadline wordt genoemd.

Afgelopen vrijdag stemden de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's in met het voorstel om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Maar hoe krijg je het in zo'n korte tijd voor elkaar om in Noord-Holland Noord deze groep op te vangen? Mediapartner NH Nieuws deed een rondje langs de gemeenten. Maar die verwezen allemaal naar de Veiligheidsregio.

Maar ook als deze opdracht is volbracht, dan zijn de 16 gemeenten binnen veiligheidsregio Noord-Holland Noord nog niet klaar. Want bij elkaar opgeteld, moeten ze ook versneld 300 statushouders huisvesten.

Dat zou in eerst instantie uiterlijk half juli moeten gebeuren, maar nu is er uitstel tot eind september. Ook dat is geen gemakkelijke opgave. Ondanks gezamenlijke afspraken, liet Den Helder bijvoorbeeld weten toch niet te willen meewerken aan het versneld opvangen, omdat het in de ogen van de gemeente niet haalbaar was.

Mogelijk wordt er vandaag nog meer bekend gemaakt over de crisisopvang van 225 vluchtelingen.
Pin It