Maandagavond moest ook het verkeer dat van Alkmaar via de A9 richting Amsterdam wilde rijden gedwongen de protestactie van boeren 'ondergaan'. Het verkeer werd in eerste instantie gehinderd door langzaam rijdende trekkers die vanaf verkeersplein Kooimeer rijdend over de volledige breedte van de A9 het verkeer blokkeerden.

Ter hoogte van Limmen kwam het tot een echte blokkade en hoopte het verkeer zich flink op, de file stond tot aan Alkmaar. Ook de kijkersfile richting Alkmaar zorgde voor de nodige vertraging. De actie duurde ruim een uur, waarbij de politie een soort buffer vormde tussen het verkeer en de boeren met hun trekkers.

Er zijn drie aanhoudingen verricht. Het gaat om de bestuurders van de eerste twee trekkers en een andere actievoerder die de aanwijzingen van de politie niet wilden opvolgen. De politie heeft hun trekkers na de aanhoudingen aan de kant van de snelweg gezet, de andere boeren kozen daarna eieren voor hun geld en volgden de aanwijzingen van de politie vervolgens op.

"De politie snapt dat boeren voor hun belangen willen opkomen, maar zo'n protest mag niet ten koste gaan van de veiligheid van andere weggebruikers. En dat was hier wel aan de orde. Bovendien horen trekkers niet op de snelweg en mogen ze die zeker niet blokkeren". Volgens de politiewoordvoerder leek het geen gecoördineerde actie, hoewel er elders in het land gelijktijdig wel soortgelijke blokkades waren. "We doen een dringend beroep op de boeren om hun verantwoordelijkheid te nemen en niet te zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties", zo liet een woordvoerder van de politie weten.

De boeren voeren actie vanwege nakende stikstofmaatregelen. De agrariërs vrezen dat een groot aantal boeren het bedrijf niet zal kunnen voortzetten zoals ze dat zelf graag willen.

Pin It
Bekeken: 6317x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/