Vrijdag 5 augustus geeft de Roemeense violiste Silvia Marcovici, in het kader van het project Concerten Summer Academy, een openbare masterclass in de Remonstrantse Kerk in Alkmaar.

Silvia Marcovici maakte op zestienjarige leeftijd haar debuut onder de componist Bruno Maderna en trad verder op met grote namen uit de dirigentenwereld als Leopold Stokowski, Claudio Abbado, Bernard Haitink, Herbert Blomstedt en Mstislav Rostropovitsj.

Hoe houd je je eigen muzikale persoonlijkheid overeind naast intimiderende muzikale grootheden? Hoe kun je de aloude vioolwaarden vertalen naar deze tijd? Silvia Marcovici geeft niet alleen handvatten aan studenten om te overleven in de hoogste regionen van de muziekwereld, ze zit ook vol verhalen over de grootse musici uit de afgelopen decennia.

De masterclass begint op vrijdag 5 augustus om 14:00, in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen 37 te Alkmaar. Tickets zijn 12,50 euro en uitsluitend te boeken via ihms.nl. De toegang is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.
Pin It