Smaakmakend Festival is terug op het vernieuwde Ringersplein in de binnenstad van Alkmaar. Het hele pinksterweekend tot en met Tweede Pinksterdag bieden vijftien foodtrucks een Bourgondische beleving met een brede keuze in gerechten.

Hamburgers, biefstuk, pulled chicken, Surinaams, Indonesisch, friet, vega, zomaar een kleine greep uit de vele culinaire hoogstandjes die vrijdag en zaterdag al gretig aftrek vonden. Het ideale weer trok duizenden nieuwsgierigen naar het Ringersplein, waaronder op zaterdag ook vele figuranten van Kaeskoppenstad die na een dag flinke inspanning geen zin meer hadden om thuis te koken. Zij gaven de voetjes hun verdiende rust aan de waterkant van het Noordhollandsch Kanaal.

Streekstad Centraal is hoofdsponsor van het festival. De streekomroep verzorgt een overdekt podium waar lokale artiesten live muziek brengen. Ze worden afgewisseld met dj's die de sfeer verhogen. De entree is gratis. De kidsarea maakt het evenement geschikt voor alle leeftijden en het hele gezin.

Vrijdag was onze cameraman er al voor een videoreportage. Streekstad Centraal-fotograaf Marco Schilpp nam zaterdag een kijkje. Zijn fotoreportage is te vinden op de facebookpagina van Alkmaar Centraal.

Het festival is zondag nog op het Ringersplein van 13:00 tot 23:30 uur en Tweede Pinksterdag van 13:00 tot 22:00 uur. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of de website van het Smaakmakend Festival. (foto: Marco Schilpp)

 
Pin It
Bekeken: 3695x