Zaterdagmiddag gingen de poorten open van Kaeskoppenstad in de binnenstad van Alkmaar. De eerste bezoekers die om 12:00 de poort passeerden, waren de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten en schrijfster Simone van der Vlugt, die kort daarvoor tot Schout en Schepen van de Kaeskoppers waren benoemd. Samen met de burgemeester van Kaeskoppenstad, Klaas Kirpensteijn, liepen zij als eerste de route.

De route begint, net zoals vorige edities, op de Voordam. Vanaf het Waagplein is al van alles te zien, zoals de Duykboot van Drebbel, de Carrousel, het vissersdorpje Haeringhen ende Wallevisch of talloze andere bouwwerken. Honderden figuranten leveren hun bijdrage aan de levendigheid in de Kaeskoppenstad van de 16e eeuw.

Kaeskoppenstad is te bezoeken op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.kaeskoppenstad.nl. Tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen € 4,- (online) of € 5,- (aan de kassa). Voor kinderen tot en met 12 jaar kost Kaeskoppenstad € 1,50. Deze prijzen zijn exclusief € 1,50 administratiekosten per boeking (alleen online). Op 4 en 5 juni is de kassa in de Waagtoren geopend.

Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp was er ook en maakte een fotoserie die op onze Facebookpagina te zien is.
Pin It
Bekeken: 3623x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/