Woensdag verzorgden wethouders Pieter Dijkman (Alkmaar) en Paul Slettenhaar (Castricum) samen met staatssecretaris Eric van der Burg van asiel & migratie de officiële opening van het regionaal wooncentrum in Alkmaar. De komende twee jaar wonen in het voormalige AZC aan de Picassolaan ongeveer 230 vluchtelingen met een verblijfsstatus en een aantal mensen met een urgentieverklaring.

Begin dit jaar kocht gemeente Alkmaar het voormalige AZC De Vluchthoef om tijdelijk statushouders en een aantal 'spoedzoekers' te kunnen huisvesten. In de korte tijd dat het wooncentrum onofficieel open is, namen al zo’n 200 statushouders uit Alkmaar en Castricum hun intrek. Gezinnen hebben een eigen woning, alleenstaanden delen woningen. Al bij ondertekening van het huurcontract wordt overleg gevoerd over werk en onderwijs en daarna start al snel het werk- en opleidingstraject. Kinderen gaan meteen naar school.

“We zien dat in de korte tijd dat het wooncentrum open is, relatief veel bewoners al een werkplek hebben gevonden", vertelt wethouder Dijkman. "Anderen hebben een werkervaringsplek of andere eerste stap gezet, bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk. Tegelijkertijd bevorderen we de doorstroming en ontlasten we hiermee de opvanglocaties voor asielzoekers”

Staatssecretaris Van der Burg is blij met het wooncentrum: "Geef mij 60 van dit soort regionale wooncentra. Dat geeft lucht bij de opvang van asielzoekers”.

Het wooncentrum is tot begin 2024 in gebruik. Daarna komt er op deze plek een nieuwe woonwijk. Het is nog niet duidelijk wat er dan met de bestaande bebouwing gebeurt. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 1440x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/