De omgevingsvergunning voor het integraal kindcentrum in de Alkmaarse wijk Vroonermeer is onherroepelijk geworden. De bezwaarperiode van zes weken voor het project 'Scholen onder één dak' verstreek zonder dat er bezwaren zijn ingediend. Het SOED-gebouw aan de Damakker gaat een definitief thuis bieden aan kbs De Lispeltuut, obs Vroonermeerschool en Stichting Kinderopvang Alkmaar (SKOA).

De Alkmaarse gemeenteraad besloot in februari 2017 dat er zowel openbaar als katholiek in de Vroonermeer-wijk moest komen. In september dat jaar startte obs Vroonermeerschool met negen leerlingen in het multifunctionele pand dat De Lispeltuut al bezette. Inmiddels is de Ronduit-school uitgegroeid naar drie groepen met rond 80 leerlingen en ook gevestigd in de dependance van de SaKS-school.

De groei zette de relatie tussen de huisgenoten in 2018 flink onder druk. De Vroonermeerschool wilde meer ruimte, maar voelde zich gesaboteerd door De Lispeltuut. En een verbouwing wilde de SaKS-school ook niet. Daarbij werd onder andere gewezen op de plannen van de gemeente om in 2021 een gloednieuw SOED-gebouw aan de Damakker te openen.

Die datum bleek veel te optimistisch door corona en hard stijgende bouwkosten. In mei 2021 werd duidelijk dat het ontwerp 800.000 euro duurder uitviel dan de beoogde 9,56 miljoen. De gemeente moest kiezen tussen meer investeren of afslanken van 500 naar 400 kinderen. Nadat onderzoek uitwees dat een gebouw voor 450 kids ook groot genoeg zou zijn, wist Frencken Scholl Architecten met wat creativiteit een herontwerp te maken dat binnen het budget zou moeten blijven.

In maart was er dan eindelijk het definitieve ontwerp en kon de gemeente de omgevingsvergunning verlenen. Die gunning is voorwaardelijk, want het volk krijgt altijd zes weken de tijd om formeel bezwaar te maken. Bezwaren bleven uit. Naar verwachting kan het nieuwe IKC Vroonermeer in 2023 in gebruik worden genomen.
Pin It
Bekeken: 4350x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/