Zondag trokken honderden muziekliefhebbers, verzamelaars, geluidsenthousiasten en alles wat ertussenin zit naar de platenbeurs Vinylly in Podium Victorie. Dertien standhouders waren vanuit het hele land gekomen om hun waar aan te prijzen in het Alkmaarse poppodium. De meesten gingen weer tevreden huiswaarts met een goede omzet, en ook bij de bezoekers waren blije gezichten te zien.

Het publiek had er zin in. De deuren van Podium Victorie zouden om 11:00 uur openen, maar om 10:30 stond er al een aardige rij voor de deur met mensen die op zoek waren naar de pareltjes die in de normale muziekwinkel moeilijk zijn te vinden. De deuren van het poppodium gingen daarom al wat eerder open. Er kon gestruind worden in tientallen bakken met LP’s, singles en hier en daar ook CD’s, allemaal in de meest uiteenlopende genres.

"Alkmaarders zijn koopjesjagers", meldt een van de standhouders uit het midden van het land ietwat teleurgesteld. Hij is tevreden over de toeloop, maar de verkopen vallen hem wat tegen. "Ze halen veel albums uit de bakken maar ze zetten ze ook bijna allemaal weer terug". Een andere handelaar is het daar niet mee eens. "Alkmaarders kopen wel, maar je moet de prijzen leuk houden. Wij hebben niets te klagen". Tweedehands elpees waren te vinden voor drie euro, maar er waren ook collectors items voor de liefhebbers waar flink de portemonnee voor moest worden getrokken. De meeste bezoekers gingen desondanks met minstens één aankoop de deur uit van de standhouders. Die zijn na de coronaperiode weer op platenbeurzen in het hele land te vinden onder namen zoals Count Viny, Robbies Records, Spacejunkie Music of Vintage Rock.

De vorige Vinylly platenbeurs in Alkmaar was alweer enige tijd geleden, in 2019 bij Miss Bell in de Telefooncentrale. In de Kornuit Zaal van Victorie was ruimte gemaakt voor 95 meter aan beursstand. DJ's droegen bij aan de gezellige sfeer. De meeste muziek die zij ten gehore brachten, kwam van een album dat ter plekke te koop was. De "All for Sale Vinyl"set viel in de smaak en zorgde ervoor dat er nog een paar vinylplaten extra werden verkocht. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1827x
https://www.cliniquepoirier.com/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://ipotechen-credit.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/