In de nacht van zondag op maandag heeft een brand gewoed in een afkickkliniek van de Brijder Stichting aan de Kees Boekestraat in Alkmaar. De instelling voor verslavingszorg biedt daar op bedrijventerrein Bergermeer onderdak aan zestien cliënten. Een aanwezige had teveel rook ingeademd en is meegenomen naar het ziekenhuis.

De bewoners en de meldkamer werden rond 01:40 uur gealarmeerd door het automatische brandmeldsysteem. Alle zestien bewoners werden meteen naar buiten begeleid. De brandweer rukte snel uit en wist het vuur op de eerste verdieping meteen te blussen. Ook waren enkele ambulances uit voorzorg aanwezig. Behalve degene die veel rook had ingeademd was iedereen ongedeerd. De opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd voordat deze arriveerde.

Het pand liep veel rook- en waterschade op. De brandweer heeft metingen gedaan naar koolmonoxide en het pand daarna zo goed mogelijk geventileerd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De Veiligheidsregio meldde aanvankelijk op Twitter dat voor de bewoners van de afkickkliniek vervangende woonruimte werd gezocht, maar corrigeerde dat bericht bij navraag door Alkmaar Centraal: "De meeste cliënten werden tijdens het bluswerk tijdelijk opgevangen in het pand ernaast, en konden na het ventileren weer terug naar hun kamer. Eén client kon nog niet terugkeren, voor deze persoon heeft de Brijder Stichting een alternatief geregeld waar deze de nacht kon doorbrengen." Later op de ochtend werd dat weersproken door een woordvoerder van Parnassia Groep, waar zorginstelling Brijder voor verslavingszorg onder valt. Die meldde dat alle cliënten zondagnacht zijn overgeplaatst naar een kliniek in Hoofddorp.

De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting, opzettelijk of per ongeluk.
Pin It
Bekeken: 5173x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/