Een 29-jarige vrouw die vorig jaar november haar appartement in de brand stak aan de Grote Beerstraat in Alkmaar, wordt woensdag vrijgelaten uit het huis van bewaring en daarna meteen opgenomen in een psychiatrische kliniek. Onderzoeken naar de kunstenares hebben uitgewezen dat de vrouw waarschijnlijk een soort psychose had tijdens de brandstichting. Ze wilde al haar schilderijen verbranden in de badkuip, maar dat liep uit de hand. De rechtszaak is dinsdag uitgesteld, in de tussentijd wordt ze behandeld en nader onderzocht.

Dat besloot de rechtbank in Alkmaar in de zaak tegen de vrouw. Het Openbaar Ministerie had tijdens de zitting moeite om een passende straf te eisen. De vrouw, E.S., bekende de brandstichting tijdens de zitting. Doordat er kort daarvoor in haar woning zou zijn ingebroken, zou ze erg gestrest zijn geworden. Op 2 november besloot ze plotseling dat ze alle kunst die ze in de tien jaar daarvoor had gemaakt wilde verbranden in de badkuip.

Volgens de 29-jarige verdachte was het niet de bedoeling dat er echt brand zou uitbreken, maar de lithiumbatterij van een tablet zorgde voor een steekvlam. Daar schrok ze zo van dat ze het huis ontvluchtte. Uit onderzoek was gebleken dat de kunstenares op dat moment waarschijnlijk in een soort psychose verkeerde. De vrouw zegt al jaren om hulp te roepen, maar tevergeefs. De officier van justitie worstelde met het dossier en stelde nog geen weloverwogen keuze te kunnen maken tussen een voorwaardelijke straf met een behandelverplichting of de tbs met voorwaarden.

Vanwege deze impasse besloten de rechters de zaak opnieuw voor onbepaalde tijd aan te houden. Daarnaast schorste de Alkmaarse rechtbank de vrouw uit haar voorlopige hechtenis, zodat ze kan worden opgenomen in een Rotterdamse kliniek, zo bericht het NHD.
Pin It
Bekeken: 2927x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/