Het is alweer even stil geweest rond het nieuwbouwproject van het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar. Nu laat NWZ weten dat MedicomZes en ULC Installatietechniek zijn geselecteerd voor de realisatie van nieuwbouwfase 1. Na de afronding van de bouwtekeningen en ondertekening van het uitvoeringscontract met de bouwpartners, kan worden gestart met de bouw van de gebouwdeel op de bouwkuip voor de parkeergarage.

Het Alkmaarse ziekenhuis wordt in drie fasen aangepakt. In nieuwbouwfase 1 wordt de 'acute as' gerealiseerd bovenop een parkeergarage. Dit deel bevat de operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg, en het Spoedplein met onder andere de spoedeisende hulp en de intensive care. Oorspronkelijk was gepland dat de 'acute as' begin dit jaar in gebruik zou worden genomen.

MedicomZes is onderdeel van Visser & Smit Bouw (een VolkerWessels onderneming), en specialistisch bouwer op het gebied van ziekenhuizen, laboratoria, cleanrooms en zorgvastgoed. ULC ontwerpt, realiseert en onderhoudt al bijna 100 jaar technische installaties in onder andere de gezondheidszorg en laboratoria.
Pin It