De politie van Alkmaar zoekt getuigen en beelden van een poging tot woningoverval die donderdag rond 18:00 uur plaatsvond aan de Leharkade. Nadat was aangebeld door twee mannen, werd de 86-jarige bewoonster met een mes bedreigd. Er ontstond voor de deur een worsteling, waarbij ze viel. Toen de vrouw om hulp riep, gingen de overvallers er zonder buit vandoor.

Ongeveer een kwartier voor de overval waren de twee mannen al bij de woning. Terwijl de bewoonster in de tuin stond werd ze door hen aangesproken, maar toen ze vroeg wat ze kwamen doen, gingen ze weer weg. Rond 18:00 uur was de bewoonster binnen en werd er aangebeld. Het waren de twee mannen en deze keer bedreigden ze haar met een mes. Er ontstond voor de deur een worsteling, waarbij ze viel. Door haar roep om hulp, gingen de mannen er vandoor in onbekende richting.

De 86-jarige bewoonster raakte lichtgewond, maar behandeling door ambulancepersoneel volstond.

Een van de mannen heeft lichtbruin kort haar en droeg een zwarte joggingbroek, zwarte hoodie en wit-zwarte Nikes. De ander was ook donkergekleed. Ze waren vertrokken in een busje. Er was een duidelijk lengteverschil tussen de twee.

Wie meer denkt te weten of beelden heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Pin It