Een alcoholarm biertje van de Bergense Brouwerij heeft een eerste prijs in de wacht gesleept bij de Dutch Beer Challenge. De “Hibiscus Radler” won Goud in de categorie innovatie/speciaal: Alcoholarm. Dat maakte de organisatie dinsdagmiddag bekend. De jury moest de afgelopen weken in totaal 550 biertjes keuren van 144 verschillende brouwerijen. 54 brouwerijen vielen in de prijzen. Er werden 29 ’gouden medailles’ uitgereikt in 28 categorieën.

Een andere winnaar uit deze contreien was brouwerij Dampegheest in Limmen met hun 'Alkmaars blondje'. Dat was volgens de jury het lekkerste zwaar blond bier. Het won daarmee een gouden medaille in hun categorie. Daarmee lieten zij Texels Tripel van de Texelse Bierbrouwerij en Krachtig Blond van Brand achter zich. De inzendingen werden blind geproefd en gescoord volgens strak protocol.

De brouwers van STOKED! reageren uiteraard enthousiast: “Na het succes van onze Unfiltered Lager met de World Beer Awards en de uitzending van Binnenste Buiten met onze tweede bier Zoigl kunnen wij ons geen beter introductie wensen van ons derde biertje. Dat we nu goud winnen met onze Hibiscus Radler bevestigt dat we we weer iets heel bijzonders hebben gebrouwen. Voor ons is Radler juist een heel gaaf product. Door de toevoeging van Hibuscus hebben we hem mooi in balans gebracht en niet zo zoet gemaakt als andere Radlers”.

De brouwers hebben naar eigen zeggen bewust gekozen voor een alcoholarme variant als derde bier in hun assortiment. Omdat de consumptie van bier mét alcohol al jaren afneemt en de verkoopcijfers van alcoholvrij- en arm bier alleen maar toenemen, bedachten de brouwers dat hier ruimte is in de markt voor een ambachtelijke variant. De brouwers zijn aan de slag gegaan met Duitse gersten en een Duitse nobelhop om zo de basis te vormen voor de Radler.
Pin It
Bekeken: 2867x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/