Als ondernemer dient u verzuimbegeleiding te regelen voor een zieke medewerker. Veelal komt een organisatie pas veel te laat in actie om ondersteuning te geven, waardoor niet alleen de werknemer langer ziek blijft, maar u ook veel onnodige kosten maakt. In dit artikel bespreken we de voordelen van een goede verzuimbegeleiding.

Wat is verzuimbegeleiding?

Zoals het woord al aangeeft, gaat het bij verzuimbegeleiding op de wijze waarop u als werkgever omgaat met uw zieke werknemers. U bent als werkgever verantwoordelijk om de werknemer te ondersteunen gedurende het verzuim en de re-integratie. Vanuit de Wet verbetering Poortwachter bent u verplicht om hierbij samen te werken met een arbodienst. Ook ondersteunen ziekteverzuimverzekeringen bij de kosten van de verzuimbegeleiding.

Voorkom onnodig verzuim met goede verzuimbegeleiding

Door het proces rondom het ziekteverzuim goed in te richten, zorgt u ervoor dat een medewerker zich minder snel onnodig ziek meldt. Bovendien helpt de optimale begeleiding ook bij het verkleinen van de kans dat regelmatig ziekmelden leidt tot een langdurig ziekteverzuim.

De juiste re-integratie leidt tot korter ziekteverzuim

Op uiteenlopende wijzen is het mogelijk om het ziekteproces van de medewerker te verkorten. Met name bij psychische aandoeningen, waaronder een burn-out, helpt het om de juiste deskundigen met een geschikt plan van aanpak in te zetten. Dit verkort het ziekteverzuim, zodat de medewerker weer met plezier naar kantoor gaat.

Het besparen van tijd dankzij uitstekende begeleiding bij verzuim

Op het eerste oog lijkt een grondige begeleiding bij het ziekteverzuim tijd te kosten. De juiste hulp kan er echter voor zorgen dat de re-integratie sneller verloopt, wat over een langere periode juist een tijdswinst oplevert.

Het besparen van kosten met goede verzuimbegeleiding

Gemiddeld bedragen de kosten voor een zieke medewerker zo'n € 260,- per dag. Door de juiste verzuimbegeleiding in te schakelen, vermindert het aantal ziektedagen binnen uw onderneming. Dit levert een besparing van de kosten op.

Het beperken van stress binnen uw onderneming

Door een transparante aanpak van de verzuimbegeleiding te hanteren voorkomt u stress bij zowel u als uw medewerker. U wilt immers geen verstoorde arbeidsrelatie veroorzaken door miscommunicatie. Goede verzuimbegeleiding zorgt ervoor dat uw medewerker zo snel als mogelijk weer aan het werk kan gaan.

Verkrijg een goede reputatie als bedrijf

Niet alleen binnen uw onderneming speelt een goede verzuimbegeleiding een rol. Ook buiten uw bedrijf straalt u een positief visitekaartje af als cliënten horen dat u uw medewerkers op een goede manier behandelt. Het kan zelfs nieuwe cliënten en medewerkers voor uw bedrijf opleveren. Zoekt u de juiste arbodienst voor een goede verzuimbegeleiding? Op HR Navigator krijgt u vrijblijvend offertes van een selectie verzuimbegeleiding aanbieders uit uw regio.
Pin It
Bekeken: 2492x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/