De Onafhankelijke Partij Alkmaar gaat nog niet in gesprek met de nieuwe verkenner Pieter Kos, die de mogelijkheden onderzoekt van een dagelijks bestuur voor Alkmaar dat op voldoende steun in de gemeenteraad kan rekenen. Een nieuw verkennend gesprek vindt OPA 'zonde van de tijd'. OPA heeft Pieter Kos het verslag opgestuurd van het gesprek dat ze eerder hadden met D66-verkenner Ria Oosterop: "In deze verslagen staat duidelijk met wie wij samenwerking zien en welke punten voor OPA belangrijk zijn."

OPA heeft gemerkt dat andere partijen liever niet met OPA in een coalitie gaan zitten. Daarom stelt OPA voor dat de verkenner zich eerst gaat richten op een coalitie van BAS, GroenLinks, PvdA, Leefbaar, CDA, PvdD, SP en CU. OPA vindt dat D66 als grootste partij op oneigenlijke gronden het initiatief tot de vorming van een nieuw college is afgenomen.

"De problematiek in Alkmaar is zo heftig geworden, omdat partijen opeens, tijdens de verkenning, andere partijen zijn gaan uitsluiten", zo stelt OPA in de brief aan Kos. "Dat is in onze ogen niet gebeurd op basis van inhoud, maar op basis van ‘humeur’: “ik wil niet met die en die”. Wij verwijzen hiervoor naar het verslag van mevrouw Oosterop die deze conclusie heeft getrokken op basis van de inbreng van de partijen."

De partij vindt dat D66 de verkennende ronde wél goed heeft uitgevoerd. Dat een meerderheid een motie van GroenLinks steunde om het initiatief van D66 naar GroenLinks te verleggen, heeft volgens OPA als consequentie dat die partijen eerst maar eens moeten onderzoeken of een coalitie met deze partijen kans van slagen heeft. De partij bedankt daarom voorlopig voor de uitnodiging om een gesprek met een nieuwe verkenner aan te gaan.

Pas als die gesprekken mislukken, wil OPA wel weer om tafel om te praten over de vorming van een coalitie en de rol van OPA daarin.
Pin It
Bekeken: 3190x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/