Een aantal Alkmaarse hoteliers zijn, volgens een brief van Koninklijke Horeca Nederland, niet blij met de komst van een Van der Valk Hotel naar Alkmaar. Het hotel moet verrijzen aan de westrand van Alkmaar, pal naast de N9. In de brief worden meerdere argumenten aangehaald om duidelijk te maken waarom de komst van een extra hotel naar Alkmaar niet toegejuicht wordt: het aantal beschikbare bedden in Alkmaar,  de stikstofeisen van gemeente en provincie, het belang van vrije marktwerking (vastgoed) en de indruk dat de gemeente niets doet aan de wildgroei van particuliere verhuur (AirBnB) en illegale particuliere verhuur.

De inhoud van de brief contrasteert op het eerste gezicht nogal met de mening van Ger Welbers, directeur van Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland: "Wij zijn juist blij met de komst van Van der Valk naar Alkmaar. Van der Valk is niet over één nacht ijs gegaan en heeft alle vertrouwen in het potentieel en de markt. Het zou mooi zijn als de Alkmaarse hoteliers het beschouwen als een kans, de koek wordt groter. Het hotel wordt een verrijking van de regio."

Onder de brief staat de naam van Karin Hiemstra, voorzitter van de Alkmaarse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Hiemstra start het gesprek met Alkmaar Centraal met de mededeling dat ze baalt: "Dat de brief op straat ligt voordat de gemeente Alkmaar hem heeft kunnen lezen is niet de bedoeling, dat is niet de juiste volgorde. We hebben een prima relatie met de gemeente en dit hoort niet."

Ook over de inhoud is ze opvallend minder scherp dan de bewoordingen in de brief doen vermoeden. "Het is niet zozeer kritiek richting de gemeente, maar het is wel een signaal dat er naast de mogelijk positieve kanten ook andere zaken zijn die hier direct mee te maken hebben. Als wij bij een dergelijke ingrijpende ontwikkeling als vertegenwoordigende organisatie niet zo'n signaal afgeven zijn we geen knip voor de neus waard. De inhoud van de brief is dan ook bepaald door de leden."

Toch ziet Hiemstra naast de mogelijke negatieve gevolgen, net als Ger Welbers, ook kansen. "De locatie pal naast de sportvoorzieningen kan er voor zorgen dat er meer of grotere evenementen naar Alkmaar komen." Om vervolgens weer haar rol als vertegenwoordiger op te pakken: "Maar als de gemeente een actieve rol wil spelen in het naar Alkmaar halen van een grote hotelketen, moeten ze ook evenredig veel energie steken in het tegengaan van zaken als de illegale particuliere verhuur van bedden en kamers voor overnachtingen. Er zitten ook andere kanten aan deze ontwikkeling. En het gesprek daarover gaan we graag aan met de gemeente." (foto: Wikipedia)
Pin It
Bekeken: 5092x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/