De gemeente zoekt naar een brede aanpak om verkeersoverlast in de hele binnenstad aan te pakken en de leefbaarheid te verbeteren. Dat schrijft het college in antwoorden op vragen van de VVD-fractie over de verkeers- en parkeerproblemen in de omgeving van de Parkstraat, Baanstraat en het Kennemerpark.

De overlast die de bewoners rond de drie straten ervaren is "vergelijkbaar met andere locaties in de binnenstad", aldus locoburgemeester Pieter Dijkman. Zo wordt op de Oudegracht overlast ervaren door spookrijdende (brom-) fietsers en kan de Kanaalkade veiliger. "Om de overlast te verminderen zal naar de problematiek gekeken moeten worden in samenhang met die van de gehele binnenstad. Wij willen op termijn graag weer in gesprek met de bewoners van de binnenstad om de verkeersoverlast die zij ervaren te inventariseren."

Dijkman vult aan dat de bewoners tijdens gesprekken in de afgelopen twee jaar is verteld dat er aan een breder plan wordt gewerkt, en dat hun inbreng daarin wordt meegenomen.

De VVD-fractie droeg maatregelen aan, zoals bloembakken in het begin van de Baanstraat om spookrijden te ontmoedigen en paaltjes dicht langs de weg van het Kennemerpark tegen foutparkeren. Er is echter meer nodig, volgens het college. "Kleine fysieke maatregelen, zoals voorgesteld, hebben slechts een minimaal effect op de overlast die ervaren wordt. Die heeft namelijk vooral te maken met gedrag in het verkeer en niet zo zeer met de verkeerssituatie."

Ter verbetering van het verkeer en de leefbaarheid in de binnenstad komt de gemeente met een overkoepelend plan, als onderdeel van de Mobiliteitsstrategie voor Alkmaar. Hier wordt dit jaar mee gestart.
Pin It
Bekeken: 3210x
https://ee.itk.ac.id/data/