Alkmaarder Raoul van Aanholt is net als zovelen begaan met het lot van Oekraïense vluchtelingen. Hij wilde iets doen en startte een crowdfundactie om voor Oekraïense kinderen die in Alkmaar worden ondergebracht speelgoed te kunnen kopen. In overleg met de gemeente worden de cadeautjes ingepakt en wel naar de kinderen gebracht.

"Als geboren en getogen Alkmaarder ben ik blij dat onze gemeente een aantal van deze families opvangt", laat Raoul weten. En zelf wil hij dus ook graag zijn steentje bijdragen. "Waarom speelgoed en geen luiers, levensmiddelen of kleding? Omdat ik het persoonlijk zo fijn zou vinden als we deze kinderen welkom kunnen heten in Alkmaar met een cadeau specifiek voor hen. Heel even gewoon een kind kunnen zijn en geen vluchteling."

Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar wel belangrijk voor de kinderen om zich te vermaken, spelenderwijs te leren of gewoon even niet te hoeven denken aan wat hen allemaal overkomt. Denk aan een doosje lego, autootje, pop of knuffeldoekje.

"Iedere donatie helpt natuurlijk enorm! Je kunt deze actie ook steunen door hem te delen via social media", aldus Raoul. Zijn streefbedrag is 2.000 euro, de teller staat na vijf dagen op 860 euro.

Op de actiepagina op doneeractie.nl raadt de Alkmaarder mensen die liever iets anders voor de Oekraïners willen doen om te kijken op alkmaar.nl/alkmaar-helpt-oekraine of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Pixabay / Katerina Kucherenko)
Pin It
Bekeken: 3059x
https://ee.itk.ac.id/data/