Livia Balder uit Alkmaar en vier andere kinderburgemeesters hebben een video gemaakt om alle nieuwe raadsleden in Nederland te feliciteren. Ze maken meteen van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen voor nog meer rookvrije plekken.

“Op veel plekken gebeurt dit gelukkig al zoals op school, in de speeltuin of bij het zwembad. Maar dit is niet genoeg!", vindt Livia. "In speeltuinen staan vaak hangjongeren te roken. Als kinderen dit zien, gaan ze óók roken omdat ze denken dat dit geen schade doet.”

Hoewel acht op de tien gemeenten in Nederland actief is om locaties rookvrij te maken, heeft slechts de helft  beleidsmatig vastgelegd om hier uren en middelen aan te besteden. Het zijn vooral kleinere gemeenten die achterblijven. Livia en haar collega's vinden dat het nu aan de nieuwe raadsleden is om hier meer werk van te maken: “Maak onze wereld rookvrij!”

De video is te vinden op YouTube is gemaakt in samenwerking met de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, een samenwerking tussen Hartstichting, KWF en Longfonds.
Pin It
Bekeken: 3091x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/