Het Alkmaarse Sportpaleis wordt gereedgemaakt om als regionale doorstroomlocatie te fungeren voor gevluchte Oekraïners. De bedoeling is dat zij binnen 24 uur doorstromen naar een vaste opvangplek in Noord-Holland Noord. Naar verwachting is het wielerstadion morgen klaar voor gebruik.

In het Sportpaleis wordt eerste opvang verzorgd, eventuele medische zorg,  registratie en er wordt bepaald waar de Oekraïners naartoe doorstromen. Op dit moment loopt de Veiligheidsregio met bijna 1.500 opvangplekken voor om er in twee stappen 2.000 te regelen. Er zijn inmiddels zo'n 500 Oekraïners ondergebracht in de regio, waarvan rond 100 in Hotel De Rijper Eilanden.

De doorstroomlocatie moet zorgen voor een gestructureerde en snellere opvang. Ook zorgt de nieuwe opzet voor wat rust bij de getraumatiseerde Oekraïners, zo na hun lange treinreis, legt wethouder Pieter Dijkman uit. Ze komen nu nog aan op het station in Alkmaar en worden dan naar de Rijper Eilanden gebracht. Dat gebeurt verdeeld over de dag. Het Sportpaleis biedt even een tussenstop om wat tot rust te komen. Van daar worden groepen onder begeleiding naar het hotel gebracht. Dit biedt duidelijkheid en ook rust in het hotel.

De opvangoperatie evolueert snel. Hoogste prioriteit was volgens burgemeester Anja Schouten wethouder Dijkman een dak boven het hoofd, eten en eventueel zorg. Er ontstaat steeds meer structuur in de organisatie op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Ook wordt gewerkt aan een aanspreekpunt voor Oekraïners, en een voor Alkmaarders die willen helpen. Wethouder Dijkman weet van mensen die bij de gemeente opvang hebben aangeboden maar nog wachten op reactie.

Schouten en Dijkman halen beide aan dat de Veiligheidsregio, crisisdiensten en hulpverleners nog niet bijgekomen zijn van alle hun bezigheden rond de coronapandemie, en nu zijn ze alweer vol in touw met deze nieuwe crisis. Zodra de essentiële hulp vorm heeft gekregen kan worden gewerkt naar secundaire behoeften zoals kinderopvang en meer langdurige zorg.
Pin It
Bekeken: 2714x
http://pajak.ponorogo.go.id/slot-mahjong/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://www.bursahayvanatbahcesi.com/slot-pragmatic/ https://simacan.pesawarankab.go.id/slot-demo/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/