Vorige maand is gestart met de aanleg van een hoogspanningskabel tussen Oterleek en De Weel. Aannemer Heijmans legt in opdracht van netbeheerder TenneT een 150 kiloVolt verbinding van 14,2 kilometer. De kabel wordt deels geboord, deels ingegraven. Dijk en Waard Centraal nam een kijkje bij de boorwerkzaamheden naast het transformatorstation van Oterleek.

Iedereen weet onderhand dat het elektriciteitsnet in de regio op veel plekken aan zijn taks zit. De vraag is flink toegenomen, maar ook het aanbod van stroom vanuit windturbines en zonnepanelen. "Dat vraagt dat het nu net nu op een andere manier aangepast moet worden", legt Bob Zoomers van TenneT uit terwijl. "Ook omdat zon- en windenergie minder stuurbaar is en voorspelbaar is dan de centrales van vroeger."

"We boren met een machine een tunnel door de grond heen op een bepaalde diepte", vertelt Zoomers. "Daar worden uiteindelijk dan mantelbuizen in getrokken, en door die mantelbuizen worden de hoogspanningskabels aangelegd."

De 150 kV verbinding zal eind dit jaar klaar zijn voor gebruik, maar het duurt naar verwachting nog wel een jaar of vijf tot het hele hoogspanningsnet in Noord-Holland Noord voldoende is verzwaard.
Pin It
Bekeken: 4057x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/