Gemeente Alkmaar heeft in opdracht van burgemeester Anja Schouten het cameratoezicht in de wijk Overdie met drie maanden verlengd. Uit evaluatie is gebleken dat het toezicht in de omgeving van de Thomas à Kempislaan een positief effect heeft, met name op het gevoel van veiligheid van mensen uit de buurt.

Eind november werd cameratoezicht ingesteld vanwege de overlast die jeugd veroorzaakte. Al enkele maanden gaven bewoners met regelmaat melding van een jeugdgroep van tien à twintig jongeren. Ze zorgden voor troep op straat, geluidsoverlast en vernielingen. Bij Snackplaza Elmaar was het het ergst. Daar gebruikten jongeren drugs, spoten graffiti en intimideerde bezoekers. Een aantal omwonenden durfde zelfs geen melding te doen vanwege bedreigingen en handhavers werden beledigd en bekogeld met flesjes en blikjes. Daarnaast kwam oud en nieuw eraan.

Een evaluatie wees echter dat het cameratoezicht in combinatie met de andere maatregelen nog steeds nut heeft. Gesprekken met omwonenden, ondernemers en ketenpartners wezen uit dat ze een bijdrage leveren aan het gevoel van veiligheid. Bovendien zijn de lente en Ramadan in aantocht waardoor jongeren weer veel vaker buiten zullen zijn, wat weer mogelijk tot meer overlast leidt. Voordat de nieuwe periode van drie maanden is verstreken wordt opnieuw geëvalueerd.
Pin It
Bekeken: 3253x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/