Het college van B&W heeft deze week ingestemd met het rapport ‘Alkmaars Kanaalpark, de rijkdom van Alkmaar weerspiegeld’. In het kort staat in het rapport dat de oevers van het kanaal vooral parken en verblijfsruimten moeten worden. De volgende stap richting de definitieve plannen is burgerparticipatie. Binnenkort maakt de gemeente hierover meer bekend.

In het Omgevingsbeeld Kanaalzone uit 2019 staan tien kwalitatieve regels met als meest voorname: de oevers langs het kanaal zijn openbaar, soms zacht en groen, en soms direct toegankelijk door middel van paden en verblijfsplekken. Een daaruit voortvloeiend actiepunt is dat de oevers openbaar en aantrekkelijk worden, en dat ze passen in de omgeving.

In het noordelijke gebied komt vooral veel groen met paden en ruimte voor publieksfuncties en in het zuidoostelijke gebied een openbare route van kade en groen. In het centrum is de stoere herinrichting inmiddels zichtbaar aan het worden.

Het rapport over het Alkmaars Kanaalpark biedt verdieping met drie ontwerpprincipes:
- Het kanaal als groene drager, dit gaat over de aansluiting bij het netwerk van bestaande parken in Alkmaar, over natuurvriendelijke bermen en oevers, en over herkenbare kanaaldijken
- Het kanaal als verbindend netwerk gaat over de principes van ommetjes langs het kanaal, het aanvullen van het fietsnetwerk en het activeren en versterken van het waternetwerk.
- Bij de uitnodigende plekken aan het kanaal wordt gedacht aan het creëren van zogenaamde magneetlocaties, bijzondere plekken aan het water, waar je graag wil komen en met een herkenbare parkstijl.

Na de inspraakronde en vaststelling van het rapport door de gemeenteraad, zullen de principes worden uitgewerkt tot concrete ontwerpen en projecten per deelgebied.
Pin It
Bekeken: 2314x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/