De problemen rond de overstap naar de parkeerbeheerder P1 in gemeente Alkmaar zullen voor gedupeerden geen financiële gevolgen hebben. Dit antwoordt parkeerwethouder Elly Konijn op raadsvragen van de VVD-fractie. "Het uitgangspunt is dat tot 1 mei houders van een vergunning, afgegeven in 2021 niet worden bekeurd, mits zij parkeren binnen de voorwaarden van hun vergunning."

VVD Alkmaar sprong in op klachten over P1 rond de verlenging van parkeervergunningen. Zo waren de vergunningen van Evean-medewerkers sinds 1 januari "uit de lucht" en P1 leek hier niets aan leek te doen. Twee bewoners van de binnenstad hadden al jaren een vergunning, maar ineens stonden ze op de wachtlijst en ook daar werd niet naar wens op gehandeld.

Op verzoek van de VVD geeft wethouder Konijn aan dat er inmiddels ruim 19.000 verlengingen zijn gerealiseerd, zo'n 90 procent van het aantal in 2021. Er zijn rond 100 gevallen (0,5 procent) bekend waarbij het mis ging. "Na melding worden zaken snel (binnen 3-4 werkdagen) opgelost. Onze inspanningen zijn er op gericht alle meldingen op te lossen voor de geldigheid van de vergunningen is verstreken". De gemeente de verlengingsdatum al verschoven van 1 februari naar 1 mei, om P1 en vergunninghouders meer tijd te gunnen.

"Vergunninghouders die menen onterecht bekeurd te zijn kunnen zich melden bij P1, waarna, na toetsing, de boete kan worden geseponeerd", besluit wethouder Konijn. (foto: Pixabay / Hans Braxmeier)
Pin It
Bekeken: 2806x
https://ee.itk.ac.id/data/