Alle 42 claims die na de clusterbuien van juni waren ingediend bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, zijn afgewezen. Het ging om schadeclaims die varieerden van enkele honderden euro's tot honderdduizenden euro's. Samen beliep het schadebedrag in de miljoenen euro's. Vier gedupeerden zoeken het hogerop.

De verzekeraar het hoogheemraadschap ziet geen aansprakelijkheid en zou daarom niet hoeven uit te keren. Er is sprake van een overmachtsituatie en het hoogheemraadschap treft daarom geen blaam, zo stelt de verzekeraar. De clusterbuien, waarbij in korte tijd in een klein gebied een enorme hoeveelheid hemelwater valt, zijn uitzonderlijk en deden zich vooral voor in de omgeving van Bergen en Egmond. Op sommige plekken viel binnen 36 uur tussen de 130 en 200 millimeter. Akkerland kwam blank te staan en oogsten gingen deels verloren. In Alkmaar en enkele dorpen stroomde het riool over en drong water woningen binnen. Het hoogheemraadschap kreeg veel verwijten voor de voeten geworpen. Tientallen gedupeerden dienden een schadeclaim in.

Hoewel uit een evaluatie bleek dat het de crisisorganisatie van het hoogheemraadschap beter had kunnen functioneren, is het watersysteem van HHNK volgens dat onderzoek meteen op volle capaciteit ingezet. Dat bleek echter onvoldoende om de enorme hoeveelheden water snel af te voeren.


Pin It
Bekeken: 3411x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/