Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen ook in Alkmaar. Voor alle stemgerechtigden die nog niet goed weten waar de deelnemende politieke partijen voor staan is donderdag het Kieskompas gelanceerd. Na het invullen van antwoorden op standpunten geeft het programma aan welke politieke partijen hier het beste bij aansluiten.

Het Kieskompas start met een aantal vragen meer persoonlijke vragen die genegeerd kunnen worden. Daarna volgen stellingen over onder andere cameratoezicht, woningbouw, de plaatsing van windturbines, referenda, een autovrije binnenstad, de aanwezigheid van een asielzoekerscentrum en of bijstandsuitkeringen van anderstalige Alkmaarders moeten worden gekort als ze weigeren Nederlands te leren.

Om nog wijzer te worden zijn er onder andere ook twee verkiezingsmarkten: op zaterdag 26 februari van 12:00 tot 16:00 uur in Winkelcentrum De Mare (deze stond op de 19e gepland maar is vanwege de storm verplaatst) en op zaterdag 5 maart van 12:00 tot 16:00 uur op de Paardenmarkt. Er zijn ook meerdere debatten, te volgen via Alkmaar Centraal.

Een volledig overzicht van verkiezingsactiviteiten en het Kieskompas zijn te vinden via alkmaar.nl/verkiezingen.
Pin It
Bekeken: 2988x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/