Het blijft rommelen bij scholenstichting Ronduit. De leden van de Raad van Toezicht wilden met terugwerkende kracht fors hogere beloningen, en dat leverde flink wat kritiek op van onder andere schooldirecteur Jan Zijp. Die prompt geschorst werd.  Maar ook rond de herbenoeming van Raad van Toezicht-leden Frank Sengers en Richard Liefting hangt een vreemd luchtje.

Een lid van de raad van Toezicht mag maximaal acht jaar zitting nemen in de raad en mag maar één keer worden herkozen. Dat staat in de statuten van Ronduit. Toch zijn Sengers en Liefting voor een tweede keer herbenoemd. De inmiddels dus geschorste directeur Jan Zijp heeft afgelopen vrijdag een brief aan de gemeenteraad en de Raad van Toezicht gestuurd over de onrechtmatigheid van die herbenoeming. Een kopie daarvan is in handen van Alkmaar Centraal.

In de brief schrijft hij dat de landelijke koepel van openbaar onderwijs VOS/ABB in overleg met juristen heeft laten weten dat de herbenoeming statutair niet is toegestaan. Inderdaad staat in de bijgeleverde statuten expliciet: "Herbenoeming is slechts eenmaal mogelijk." Dat geeft de verklaring van onderwijswethouder Elly Konijn tijdens het vragen halfuurtje van 27 januari een bijzondere lading. Daar laat Konijn de raad weten dat de "statuten geen ruimte laten om de benoeming ongedaan te maken", terwijl  juist die benoeming statutair nooit had mogen plaatsvinden.

"Als gevolg van de nietigheid van de herbenoeming is nog slechts sprake van twee reglementair benoemde toezichthouders, de dames Esther Spetter en Door Nubé", schrijft directeur Zijp verder aan de gemeenteraad en de Raad van Toezicht van Ronduit. "Mevrouw Willemijn Groot is aspirant-lid / adviseur. Door de gemeenteraad moet derhalve snel een nieuwe voordracht worden opgepakt en ingevuld."

Saillant detail: als Zijp gelijk krijgt is zijn schorsing opgelegd door een Raad van Toezicht die daar grotendeels de bevoegdheid niet had, terwijl hij destijds wel heeft ingestemd met de benoeming.

Ronduit biedt openbaar onderwijs op achttien scholen voor basisonderwijs in Alkmaar. Ook negen vestigingen van De Spinaker, dat speciaal onderwijs biedt voor 4- tot 18-jarigen, vallen onder Ronduit. Ronduit is daarmee de grootste onderwijskoepel in de regio.

Pin It
Bekeken: 5803x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/