In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart organiseren gemeente Alkmaar en diverse andere organisaties onder andere twee verkiezingsmarkten en een reeks thematische debatten. Ook is er een verkiezingsdebat op 5 maart, dat live zal worden uitgezonden door Alkmaar Centraal en NH Nieuws. De bedoeling is dat inwoners op die manier goed beslagen ten eis komen als ze willen gaan stemmen.

Allereerst lanceert gemeente Alkmaar op 17 februari op alkmaar.kieskompas.nl, in samenwerking met de deelnemende politiek partijen. Het Kieskompas zal ook met de Verkiezingskrant huis-aan-huis worden verspreid. Verder is er op 19 februari een verkiezingsmarkt in Winkelcentrum De Mare en op 5 maart op de Paardenmarkt. Verder is er op 13 maart het Jongerenevent KiesKrom2022 in De Rekere 2.0 met activiteiten rondom de raadsverkiezingen maar ook allerlei culturele en creatieve bezigheden. Meer hierover op Facebook.

Daarnaast zijn er vijf themadebatten tussen 28 februari en 13 maart. Het eerste debat is op 28 februari is fysiek en online bij te wonen en gaat over wonen & bouwen. De andere zijn gericht op sport, jongeren, cultuur en de binnenstad. En dan is er dus nog het verkiezingsdebat op 5 maart in Theater De Vest met vertegenwoordigers van de deelnemende partijen, opgezet door de gemeente met Alkmaar Centraal en NH Nieuws.

Meer over de verkiezingsactiviteiten is te vinden op alkmaar.nl/direct-regelen/verkiezingen/
Pin It
Bekeken: 2589x
https://ee.itk.ac.id/data/