Een man uit de gemeente Koggenland (25) is maandagavond door een arrestatieteam opgepakt op verdenking van het plegen van meerdere gewapende overvallen. Hij is de vierde verdachte, mogelijk onderdeel van een bende die in Noord-Holland jaagt op cash geld. Op Snapchat gaan beelden rond van hoe hij wordt afgevoerd.

Rond 19.30 uur was een luide knal te horen bij een woning aan de Weerestraat in Obdam: de voordeur is ingeramd en het zwaar bewapende arrestatieteam houdt de twintiger aan. De man staat niet ingeschreven op dat adres, maar is wel degelijk aanwezig. Op meerdere video's die rondgaan op Snapchat is te zien hoe de man (zijn woonplaats wil de politie niet vrijgeven i.v.m. de kleine gemeenschap) geboeid wordt afgevoerd door leden van de politie-eenheid, zijn kakelverse witte sneakers nog aan.

De tekst bij het snapchatbericht luidt 'free jou me kleine strijder' en op andere beelden lees je 'acab', wat staat voor all cops are bastards. Ook is te zien dat de woning en de tuin totaal ondersteboven worden gehaald door agenten.

De arrestatie is verricht in het al maanden durende onderzoek naar een reeks gewapende overvallen in Noord-Holland, bevestigt politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan mediapartner NH Nieuws.

Het spoor van geweld begint in 2020 in Nieuwe Niedorp: drie gemaskerde mannen overvallen daar een tankstation en stappen in een vluchtauto. Daarna volgen in 2021 gewelddadige inbraken en overvallen waarbij ook wordt geschoten. Een gepensioneerde veehandelaar in de Goorn ontkomt net aan een kogel, maar een vrouw in Avenhorn wordt in haar nek geschoten, net als een inwoner van Noord-Scharwoude, die bloedend naar de buren rent. Zijn buurman wordt vastgebonden. Ook het gezin van Francis, ze runt een caravanhandel in Heerhugowaard, wordt zwaar toegetakeld, urenlang gegijzeld en zelfs geslagen met een strijkbout.

Maar het voorlopige dieptepunt is de overval op Berkhouter 'Ome Sjaak Groot' (72). In het holst van de nacht betrapt hij een groep inbrekers en wordt neergeschoten. Opsporing Verzocht maakte daarvan een reconstructie: hij sterft in zijn eentje op de grond van zijn huis. Inmiddels heeft de politie zware vermoedens dat het gaat om een bende overvallers die, mogelijk in wisselende samenstellingen, jaagt op cash geld. De gisteren opgepakte Koggenlander is de vierde die wordt gelinkt aan overvallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn.

Als eerste werd in november een Alkmaarder (27) door een groot arrestatieteam uit zijn huis getrokken. Korte tijd later zijn ook een Rotterdammer (37) en een man uit Noord-Scharwoude (28) opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Sjaak.

De nieuwste arrestant zit in beperkingen, wat betekent dat hij met niemand anders contact mag hebben dan zijn advocaat. De politie kan nog niet zeggen aan welke overvallen zij de man koppelen, ook niet of hij bijvoorbeeld bij de dood van Sjaak Groot betrokken is. Woordvoerder Sintenie spreekt van 'meerdere gewapende overvallen'.
Pin It
Bekeken: 5221x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/