Gemeente Alkmaar doet onderzoek naar de oprichting van dorpshuizen in Schermerhorn en Stompetoren, in combinatie met woningbouw. Het college van B&W wil de sociale samenhang, leefbaarheid en vitaliteit een 'kwaliteitsimpuls' geven. Een van de beweegredenen is de sluiting van de dorpscafés ’s Lands Welvaren en het Schermer Wapen.

Het onderzoek komt voort uit gesprekken met de dorpsraden en betrokken verenigingen in de Schermer, en is dinsdag vastgelegd in een bestuursopdracht. In Stompetoren spitst het onderzoek zich toe op een gebouwdeel van het voormalige 'Pullebad' aan de Schermeerstraat en in Schermerhorn op Oosteinde 6, waar jeugdvereniging De Ruiterstok zit. Beide panden zijn van de gemeente. Er wordt meteen gekeken naar mogelijke woningbouw. Alternatieve locaties voor een dorpshuis in Schermerhorn zijn de Grote Kerk en Sporthal De Mijse.

De eerste fase van het onderzoek betreffen haalbaarheid, gesprekken met belanghebbenden, het benodigde oppervlak, bouwkundige opname van de panden, globale kostenraming en scenario's. Het rapport moet in het vierde kwartaal gereed zijn. Daarna volgt de ontwerpfase, met een programma van eisen en een voorlopig ontwerp. De dorpsraden en betrokken verenigingen worden actief betrokken bij het proces. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1812x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/