De Belastingdienst heeft vrijdag samen met gemeente Alkmaar een belastingsteunpunt geopend in het Stadskantoor. Bij het steunpunt kunnen mensen elke maandag op een laagdrempelige en persoonlijke manier voor 'het minste of geringste' over belastingzaken terecht.

De Alkmaarse balie is de tiende die sinds juli vorig jaar is geopend, en bedoeld voor alle inwoners boven het Noordzeekanaal. Liane Vlaskamp, algemeen directeur Particulieren bij de Belastingdienst, vertelt dat de steunpunten worden opgezet omdat lang niet iedereen de Belastingdienst makkelijk weet te bereiken. Dit werd 'nog duidelijker' door de Toeslagenaffaire die in 2018 aan het licht kwam.

"Mensen waarderen persoonlijk contact, dit is in een tijd van digitalisering nog belangrijker", vult de Alkmaarse wethouder Te Beest aan. De Belastingdienst en de gemeente hopen met de balie bepaalde groepen beter te bereiken dan nu het geval is. "Denk hierbij aan laaggeletterden, ouderen, mensen die tijdelijk in de problemen zijn en mensen die fiscale vragen hebben met betrekking tot scheiding of overlijden."

Het steunpunt is iedere maandag open, een afspraak maken kan via de Belastingtelefoon. (foto: NH Nieuws)
Pin It